Radnici upali u Direkciju kopova

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2004.

16:14

Default images

Oko 300 radnika kombinata "Kostolac" upalo je oko 15 sati u zgradu Direkcije JP Površinski kopovi Kostolac.

Međutim, ubrzo su se, prema rečima Ljubiše Lazića iz štrajkačkog odbora,  radnici povukli iz zgrade direkcije: "U zgradi nema apsolutno nikoga. Ušli smo i u zgradu poslovodstva, u zgradu sindikata i nikoga nismo zatekli. Sreća je što narod nije došao ovde da ruši, jer zna da je sve to njegovo jer su od svojih plata izgradili te zgrade."

Lazić navodi i da su radnici Kostolca ogorčeni, jer niko ne razmatra zahteve koji su već dostavljeni i Vladi Srbije i Elektroprivredi Srbije. Prema njegovim rečima, radnici zahtevaju i promenu sistematizacije i izjednačavanje plata u svim preduzećima EPS-a, kao i smenu direktora javnih preduzeća "Površinski kopovi Kostolac" Dragoljuba Lakovića i termoelektrane "Kostolac" Bojana Živanovića: "Kostolac je prva firma koja je krenula u restrukturiranje gde su zvaničan sindikat na čelu sa Novicom Antićem i generalnim direktorom Dragoljubom Vlatkovićem potpisali separatni sporazum. Nas ima oko 1.250 i stali smo iza te odluke, i branićemo svoje porodice i svoj status."

Ljubiša Lazić je, ujedno, najavio da će se radnici kombinata "Kostolac" u petak u 6.30 ponovo okupiti ispred zgrade Direkcije, kako bi tada pokušali da razgovaraju sa čelnim ljudima u toj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: