Malinari ne odustaju od blokade

Izvor: Beta

Sreda, 28.07.2004.

15:01

Default images

Malinari neće odustati od blokade puteva u Srbiji, najavljene za četvrtak, i pored apela Ministarstva poljoprivrede.

Predsednik Unije proizvođača jagodičastog voća Dragiša Terzić izjavio je da je agenciji Beta kazao da su malinari očekivali da će ih, nakon što su najavili blokade, iz Vlade Srbije pozvati na novi sastanak i da, pošto se to nije desilo, nemaju drugi izbor nego da na taj način ostvare svoj cilj.

Ministarstvo poljoprivrede apelovao je u sredu na malinare da odustanu od najavljenih blokada, ističući da "to nije pravi put za rešenje njihovih problema". Terzić je najavio da će blokade početi sutra u 12 sati i trajati do ispunjenja zahteva za otkupnom cenom od jednog evra za kilogram malina.

Kako je ranije najavljeno, sutra će biti blokirani magistralni put Čačak-Užice kod Požege, kao i putevi kod Bajine Bašte, Malog Zvornika, Aleksandrovca, Leskovca i Priboja. "Očekujemo da nas konačno primi i premijer Vojislav Koštunica, koji to izbegava od marta, i da se pristupi utvrđivanju cene od jednog evra, koja je realna i za hladnjače i za proizvođače", rekao je Terzić. Prema njegovoj oceni, ministarstvo poljoprivrede u ovom trenutku stoji na strani otkupljivača malina, jer je apelovalo na malinare da prihvate predlog hladnjača da se dobit na cenu od 50 dinara deli u odnosu 49 prema 51 u korist proizvođača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: