Davinić: R. Mladić da se sam preda

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2004.

15:57

Default images

Prvoslav Davinić poziva Ratka Mladića da se sam preda i olakša put SCG u Evropu.

U poslednje vreme aktuelizovan je zahtev Haškog suda da se isporuči ratni vojni vođa bosanskih Srba Ratko Mladić, za koga glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte stalno ponavlja da je u Srbiji. Zvaničnici SCG, međutim, kažu da se Mladić ne krije u vojnim objektima, a da su pod prismotrom i svi bivši i sadašnji oficiri koji su saradjivali sa njim.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić za b92 procenjuje šta bi za nas bilo najbolje u kontekstu Mladića i Haškog suda. “Bilo bi dobro da on reši da se dobrovoljno preda  i da brani svoju nevinost tamo gde se ona brani, a to je Hag. To bi i njemu dalo mogućnost da kaže šta o svemu tome misli, a nas bi rešilo ove velike more i otvorilo bi nam put u Evropu”, rekao je Davinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: