"Da se pita del Ponte" o Hadžiću

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2004.

17:39

Default images

Tek četiri dana pošto je Karla del ponte optužila Beograd da im je Hadzić pobegao, oglasio se ministar pravde Zoran Stojković.

Stojković je, umesto da odgovori ko je Hadziću mogao da dostavi informaciju o optužnici, rekao da to treba pitati Karlu del Ponte: “Optužnica je dostavljena MIP-u, nakon toga, ono je prosledilo sudu. Pošto je to bilo na isteku radnog vremena, sutradan je bila predata. Tek tada se optužnica otvara i istražni sudija vidi koji je čovek u pitanju. Po mojim informacijama, istražni sudija je odmah poslao zahtev da se obezbedi prisustvo i uručenje optužnice gospodinu Hadžiću. Prema tome, ako je on pobegao dva sata pre nego što je poslata optužnica, onda mora da se pita gospođa Del Ponte ko je to rekao ranije”.

Na pitanje da li je moguće da je policija dostavila informaciju Goranu Hadziću da je protiv njega podignuta optužnica pre nego što je to zvanično objavljeno, Zoran Stojković je rekao: “Ne može da procuri iz MUP-a kada i on ne zna dok ne otvori istražni sudija, vidi da je to Goran Hadžić, i pošalje MUP-u da postupi po optužnici. MUP tad saznaje”, kazao je Stojković.

Ovome treba dodati da policija već četiri dana nema odgovor ni na jedno pitanje koje se tiče slučaja Hadzić. Pored toga, još uvek se ne zna da li je tim povodom pokrenuta istraga među onima koji su imali uvid u optužnicu protiv Hadžića pre nego što je ona obelodanjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: