O učešću vojnika SCG u misijama UN

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.07.2004.

16:58

Default images

Savet ministara SCG utvrdio je Nacrt zakona o učešću profesionalnih pripadnika Vojske SCG u mirovnim operacijama u svetu.

Tim zakonom, koji će, nakon dobijene saglasnosti država članica, biti upućen u skupštinsku proceduru, stvara se pravni osnov da SCG ispuni svoje međunarodne obaveze, kao članica Ujedinjenih nacija i da reguliše status i položaj svojih pripadnika u misijama u svetu", navodi se u saopštenju sa sednice Saveta ministara.

Odluku o slanju naših pripadnika u mirovne misije UN donosiće Skupština SCG, na predlog Saveta ministara, dodaje se u saopštenju. U mirovne operacije, kako je saopšteno, bili bi upućivani posebno opremljeni i obučeni profesionalni pripadnici Vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: