Počela naplata poreza od Mobtela

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2004.

15:08

Default images

Poreska uprava je u sredu uručila poresko rešenje Mobtelu, čime je počela naplata ekstraprofita.

Poreska uprava donela je ovu odluku nakon presude Ustavnog suda, prema kojoj je Trgovinski sud nenadležan za naplatu poreza. U četvrtak će Mobtelu biti naplaćeno 700 miliona dinara, od ukupno 2,8 milijardi dinara, koliko iznosi celokupni iznos poreza na ekstraprofit, rekao je direktor Poreske uprave Srbije, Vladimir Ilić: “U toku sutrašnjeg dana, sva raspoloživa sredstva, na svim računima Mobtela biće transferisana u korist budžeta Republike Srbije”.

Ilić je objasnio i na koji način će se naplatiti razlika od 700 miliona i celokupne sume od oko 2,6 milijardi dinara, kojoj se dodaje i 200 miliona dinara kamate: “Svakog dana se na računima javljaju prilivi i oni se preusmeravaju u korist budžeta, do konačne naplate ukupnog duga”.

Ilić kaže da, ukoliko se naplata ne izvrši u potpunosti sa računa, sledi zaplena imovine „Mobtela“, što on ipak ne očekuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: