Savet u petak bira predsednika

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2004.

16:08

Default images
Nacionalni savet za saradnju s Haškim tribunalom u petak će održati prvu sednicu i izabrati predsednika.

Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić ne želi ni da potvrdi, niti da demantuje da će u petak on biti izabran na mesto predsednika Saveta. On je rekao da će u četvrtak uveče o tome razgovarati sa predsednikom SCG Svetozarom Marovićem, ali i da o tome treba da razgovara i u petak sa još nekim zvaničnicima državne zajednice.

On je, međutim, naglasio da je - od toga ko će biti predsednik Saveta - važnije da se postigne saglasnost na političkoj sceni oko same saradnje sa Tribunalom. "Ja sam rekao da ću voditi te razgovore. Ukoliko se postigne saglasnost oko toga kakva će biti državna politika u odnosu prema Haškom tribunalu, ukoliko se postigne što širi konsenzus, ukoliko što veći broj političkih stranaka stane iza te državne politike, onda ne vidim da je problem da bilo ko bude predsednik Nacionalnog saveta, jer onda to neće imati onu važnost koju nažalost sada ima", rekao je ministar Ljajić.

Ostali članovi Saveta do sada su odbijali mogućnost da budu na čelu tog tela. Članovi saveta su ministri SCG Rasim Ljajić, Vuk Drašković i Prvoslav Davinić, ministri u Vladi Srbije Dragan Jočić i Zoran Lončar i zamenik ministra Branislav Bjelica i predstavnici Crne Gore, a to su zamenici ministara SCG Vukašin Maraš i Predrag Bošković i sekretar Ministarstva pravde Crne Gore Srđan Spaić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: