Ministri EU pozdravili izbor Tadića

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.07.2004.

08:07

Default images

Šefovi diplomatija Evropske unije su pozdravili izbor Borisa Tadića za predsednika Srbije.

Na sastanku u Briselu u ponedeljak, ministru su ponovili spremnost da pomognu nastojanjima Srbije i Crne Gore da "nastavi putem u Evropsku uniju". Oni su izrazili zadovoljstvo zbog ishoda predsedničkih izbora u Srbiji, istakavši u saopštenju da "to potvrdjuje opredeljenost srpskog naroda za reforme i evropsku budućnost".

U zaključcima ministarskog zasedanja EU sve demokratske snage u Srbiji i Crnoj Gori ohrabruju se da rade zajednički i sa ciljem da "otvorena pitanja u delovanju državne zajednice budu rešena u interesu naroda Srbije i Crne Gore, kao što je to istaknuto i u Evropskom partnerstvu", koji je EU uspostavila sa SCG.

Ministri EU podvukli su da bi "opipljiv napredak u ovim pitanjima omogućio Evropskoj komisiji da dovrši studiju o izvodljivosti za pokretanje pregovora o sporazumu sa SCG o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: