Izručenja Hagu i opstanak Vlade

Izvor: B92

Petak, 02.07.2004.

16:28

Default images

Pokretanje postupka za izručenje četvorice generala Hagu možda dovodi u pitanje opstanak Vlade Srbije.

Dušan Bajatović, šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini državne zajednice, najavio je da će njegova partija uskratiti dalju podršku Vladi Srbije, ukoliko generali budu izručeni Hagu.

"Ukoliko dođe do isporučenja generala, mi ćemo uskratiti podršku manjinskoj vladi, a na njima je dalje da obezbede da li mogu da funkcionišu sa nekim drugim partnerima", rekao je Bajatović.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini državne zajednice, Toplica Đorđević, kaže da DS neće davati blanko podršku Vladi Srbije, ali s druge strane, najavljuje da će Vlada imati podršku kada je saradnja sa Haškim tribunalom u pitanju: "Blanko podrške vladi nema niti će je biti. Mi možemo da podržimo vladu oko onih stvari koje smo kroz predizbornu kampanju g. Tadića istakli kao najvažnije: donošenje ustava, stabilnost u zemlji koja podrazumeva donošenje niza reformskih zakona koje imamo od ranije pripremljene, sprovođenje lokalnih izbora po važećem zakonu, isporučivanje ljudi u Hag – oko toga će uvek imati našu podršku."

Predsednik Veća građana Skupštine SCG i funkcioner DSS-a, Zoran Šami, ni danas nije želeo da komentariše mogućnost da Vlada Srbije izgubi parlamentarnu većinu: "Što se tiče izručenja generala Hagu, ja moram da vas podsetim da skupština državne zajednice nema nikakve ingerencije s tim u vezi, ja još manje i bilo bi besmisleno da odgovaram na to pitanje."

Podsećamo da je Vuk Drašković, lider SPO-a, juče rekao da je nebitno da li Vlada Srbije uživa podršku onih koji onih koji bi, izgleda, pristali na to da Srbija bude izolovano ostrvo u moru evropskih naprednih, srećnih naroda i demokratija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: