Čavić: Ešdaunova odluka nečuvena

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2004.

19:52

Default images

Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je da je današnja odluka Ešdauna "drakonska, neviđena i nečuvena u savremenom demokratskom svetu".

"Ova odluka je slom demokratije i ulogu međunarodne zajednice u BiH iz statusa privremenog partnera pretvara u status apsolutnog vladara", rekao je Čavić novinarima u Banjaluci. On je ocenio da te sankcije "predstavljaju direktno kršenje građanskih i ljudskih prava zagarantovanih međunarodnim konvencijama koje je BiH ratifikovala kao članica Saveta Evrope".

"Logično je da najviše pogođene stranke, a pre svega SDS, postavi sebi pitanje - ima li smisla i dalje biti krivac i pored sveg činjenja za dobro svih. Ali postavlja se i pitanje - jesu li ovi potezi realizacija želja dela bošnjačkih stranaka i lidera, posebno i naglašeno lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića", kazao je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: