PREMIJER SAVEZNE VLADE - ZIZIC, OKOSNICA VLADE DOS I SNP

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2000.

21:58

Default images
Predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica izjavio je da ce mandatar za sastav nove savezne vlade biti potpredsednik Socijalisticke narodne partije Zoran Zizic i da ce ta vlada biti formirana krajem ovog, ili prvih dana narednog meseca, javlja Beta. Kostunica se na podgorickom aerodromu sastao sa Zizicem i drugim potpredsednikom SNP-a Predragom Bulatovicem. Sastanak sa dvojicom lidera SNP-a trajao je oko sat vremena, a Kostunica je na aerodromu docekan aplauzom prisutnih. Kostunica je nakon razgovora izjavio da ce okosnicu savezne vlade predstaljati SNP i DOS. Predsednik SRJ je najavio da ce u ponedeljak imati konsultacije sa DOS-om a u utorak zajednicke konsultacije sa SNP-om i DOS-om. Nakon tih konsultacija, kako je rekao, izaci ce i sa "nekim drugim elementima oko vlade". "Najkasnije pocetkom sledece nedelje moci cu da racunam sa vladom koja ce biti izabrana u Saveznoj skupstini", rekao je predsednik SRJ.

Napominjici da se savezna vlada sastavlja od stranaka "koje su ucestvovale na saveznim izborima", Kostunica je dodao da je "u jednom trenutku postojala dobra volja da se u nju ukljuce i stranke vladajuce crnogorske koalicije 'Da zivimo bolje', pre svega DPS", ali da je ta stranka to izricito odbila.

Potpredsednik SNP Zoran Zizic takodje je ocenio da ce savezna vlada biti formirana pocetkom naredne nedelje. Zizic je rekao da ce u ponedeljak u Beogradu razgovarati sa predstavnicima Socijalisticke partije Srbije, a u utorak sa predstavncima DOS-a, i dodao da ce tada "biti mnogo toga jasnije". On je rekao da ce u svojstvu mandatara "nastojati da obuhvati sto je moguce siri spektar onih stranaka koje su iskreno za SRJ i koje su za harmonizacijiu odnosa Crne Gore i Srbije". "S druge strane, savezna vlada mora imati odredjeni stepen strucnosti radi ulaska (Jugoslavije) u medjunarodne organizacije i regulisanja medjunarodnih odnosa", rekao je Zizic. On je najavio i izradu novog Ustava SRJ, koji, kako je rekao, treba da bude izradjen "na strucan nacin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: