Poginulo devet palestinaca

Izvor: B92

Subota, 26.06.2004.

19:49

Default images
Devet Palestinaca poginulo je u nekoliko incidenata u operacijama izraelske vojske u Nablusu na Zapadnoj obali.

U obračunu vojske sa naoružanim ekstremistima, poginulo je šest Palestinaca u subotu uveče. U vojnom saopštenju navodi se da je operacija pod nazivom "Pritisak za pune sudnice" najveća u ovoj oblasti u poslednjih godinu dana i da će potrajati dok i poslednji ekstremista za kojima se traga ne bude uhapšen.

Jedan tinejdzer je ubijen na krovu zgrade, pošto ga je vojska opazila kako drži kanister sa gasom iznad glave. Prema navodima izraelske vojske, u strahu da će mladić baciti kanister na njih, vojnici su pucali u njega i smrtno ga ranili.

Još dvojica Palestinaca ubijena su u blizini svojih kuća. Oni su poginuli pošto su pucali na vojsku koja je bila u potrazi za eksplozivom i teroristima. Izraelska vojska optužila je u petak muslimanske verske vodje u Nablusu da koriste ozvućenje na džamijama za pozive pripadnicima militantne organizacije Tanzim da napadaju vojnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: