O. Ivanović: nekoliko dana za odluku

Izvor: B92

Petak, 25.06.2004.

08:43

Default images

U Beogradu su u četvrtak razgovarali premijer Vojislav Koštunica i predstavnici Koalicije Povratak.

Oni su ocenili da bi prihvatanje Plana Vlade o političkom rešenju situacije na Kosovu predstavljalo osnovu za dogovore o eventualnom učešću Srba na parlamentarnim izborima u Pokrajini.

U saopštenju Vlade navodi se da je Koštunica sa predstavnicima koalicije razgovarao o okolnostima koje utiču na medjunarodno prihvatanje tog plana. O pitanjima koja su pokrenuta na sastanku nije zauzet konačan stav, a bilo je reči i o koracima koje srpska vlada preuzima kako bi pridobila medjunarodne činioce za prihvatanje plana.

Oliver Ivanović, koji je učestvovao u razgovoru sa premijerom, za B92 kaže da srpska strana ima još nekoliko dana da donese odluku o eventualnom izasku na parlamentarne kosovske izbore: “Danas nismo precizirali naš stav. U svakom slučaju, hoće li Srbi učestvovati na izborima ili ne, zavisiće mnogo od toga kako se međunarodna zajednica odnosi prema planu Vlade Srbije za teritorijalnu autonomiju i decentralizaciju vlasti. Očekujemo da u narednim danima vidimo kakav će stav biti i Brisela i Vašingtona i Njujorka, pa ćemo na osnovu toga doneti i zaključak šta uraditi, da li učestvovati ili ne na oktobarskim izborima. Još nekoliko dana imamo na raspolaganju”, kazao je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: