Sastanak Koštunice i "Povratka"

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2004.

23:23

Default images
Premijer Koštunica i predstavnici Koalicije “Povratak” razgovarali su o aktuelnim pitanjima Srba na Kosovu.

Vojislav Koštunica i predstavnici Koalicije “Povratak” ocenili su da bi prihvatanje Plana Vlade Srbije o političkom rešenju situacije na Kosovu i Metohiji predstavljalo osnovu za dogovore o eventualnom učešću Srba na predstojećim parlamentarnim izborima u Pokrajini.

O pitanjima koja su pokrenuta na sastanku nije zauzet konačan stav, budući da se očekuje da međunarodna zajednica izrazi jasniji odnos prema osnovnom zahtevu plana o teritorijalnoj autonomiji za srpsku zajednicu unutar Kosova i Metohije. U razgovoru je bilo reči i o koracima koje srpska vlada preuzima i planira kako bi pridobila međunarodne činioce za prihvatanje plana. dodaje se u saopštenju. "U svetlosti ovog najvažnijeg problema razmotrena su pitanja učešća srpskih predstavnika u privremenim institucijama Kosova i Metohije i u radnim grupama koje su UNMIK i privremene institucije osnovali radi rešavanja jednog broja konkretnih problema", naglašeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: