Država većinski vlasnik Mobtela

Beograd --

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Međuresorna grupa Vlade Srbije je utvrdila da je država većinski vlasnik "Mobtela".

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Izveštaj Međuresorne grupe za ispitivanje vlasničkih udela u kompaniji "Mobtel" prema kojem je državni udeo u toj kompaniji 58,76 odsto, a kompanije "Braća Karić BK-Trejd" odnosno "BK Trejda" iz Moskve 41,24 odsto.

Predsednik Komisije Vlade Srbije za utvrđivanje vlasničke strukture Mobtela, Branko Kovačević, izjavio je za ANEM da je utvrđeno da je država, odnosno PTT Srbije, većinski vlasnik "Mobtela". Kovačević nije precizirao koliki udeo u vlasništvu Mobtela, po predlogu komisije sada pripada PTT-u i BK trejdu: “Vlada je formirala komisiju koja pregovara sa Mobtelom da se upiše novi vlasnički odnos, u korist države, odnosno PTT-a. Procenat koji je predložen jeste minimalni procenat, postoje još neke stvari koje treba da se utvrde i realni procenat je veći u korist države od ovog minimalnog. BK Trejd može na to da pristane ili može da se ide na sudsko rešenje”, kazao je Kovačević.

Pravni zastupnik "Mobtela" Sava Anđelković ocenjuje da je Vladin predlog dobra osnova za mirno rešavanje vlasničkog spora u Mobtelu: “Mislim da je ovo što je komisija Vlade Srbije uradila, da je to dobar početak, ne potpun, ali je lako dopuniti. Važno je da postoji dobra namera i dobra volja. Mogu da kažem da sam predložio da se pokuša to mirno rešenje i predložio da oni zbog tog rešenja naprave što veći ustupak, kako bi konačno stavili tačku na jedno uzajamno nerešeno stanje koje otežava rad Mobtela”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.