Poginula tri Palestinca

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2004.

11:58

Default images

Tri Palestinca su poginula u četvrtak u dva nezavisna incidenta u Gazi.

Izraelska vojska opazila je dva čoveka kako pokušavaju da se ušunjaju u naselje Dugit. Pošto nisu odgovorili na pozive, vojska je pucala prema njima. Palestinci su nosili uniforme izraelske vojske i bili su naoružani kalašnjikovima i bombama. U odvojenom incidentu, jedan Palestinac je ubijen, pošto je otkriven kako kopa pesak blizu naselja Bedolah.

Prema vojnim izvorima, oni su prvo pucali u vazduh, a pošto Palestinac nije reagovao, i u njegovom pravcu. Palestinski ekstremista je pokušao da postavi bombu, navodi se u saopštenju izraelske vojske, prenosi dopisnik B92, Saša Živković.

Izraelska vojska započela je veliku operaciju potrage za teroristima u oblasti grada Nablusa na Zapadnoj obali. Prema vojnim izvorima, u toj pretrazi otkriven je pojas sa 20 kg eksploziva. Prema palestinskim izvorima, izraelski vojnici dele letke lokalnom stanovništvu sa pozivom da predaju šestoricu traženih terorista koji se kriju u oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: