Vlada o struji i Mobtelu

Beograd --

Izvor: FoNet, Beta Srbija
Podeli

Vlada Srbije izmenila je odluke o opštim uslovima za isporuku, tarifnom sistemu za prodaju i ceni struje.

Vlada je prihvatila predlog Elektroprivrede Srbije da cena struje od 1. jula bude podignuta za 10,6 odsto na godišnjem nivou. Kako je saopšteno iz Vlade, od 1. jula doći će do promene tarifnog sistema, pa poskupljenje od 10,6 odsto neće podjednako opteretiti sve grupe potrošača. Promenom tarifnog sistema granica "zelene" zone sniziće se na 300 kilovat časova, granica "plave" zone biće izmedju 300 i 1.600 kilovat časova, a "crvena" zona biće preko 1.600 kilovat časova.

Vlada Srbije usvojila je Izveštaj međuresorne radne grupe za ispitivanje vlasništva u kompaniji Mobtel i, u zaključima, zadužila Ministarstvo privrede da, u saradnji sa Ministarstvom za kapitalne investicije, pokrene inicijativu za privatizaciju u preduzećima koja obavljaju delatnost iz oblasti telekomunikacija, u skladu sa zakonom.

Vlada Srbije predložiće preduzeću Sistem "Braća Karić - BK Trejd" Moskva, odnosno "BK Trejd" iz Moskve, i preduzeću JP PTT saobraćaja "Srbija" upisivanje dodatnog osnivačkog kapitala u skladu sa izveštajem Međuresorne radne grupe. U slučaju da preduzeće Sistem "Braća Karic - BK Trejd" Moskva, odnosno "BK Trejd" iz Moskve, ne prihvati ovaj predlog, Vlada će odlučiti da li će se uključiti u postupak arbitraže ili predložiti zaključenje vansudskog poravnanja.

Kompletan Izveštaj međuresorne radne grupe za ispitivanje vlasništva u kompaniji "Mobtel" nalazi se na internet prezentaciji Vlade Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.