Račun Mobtela nije deblokiran

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2004.

14:25

Default images

Mlađan Dinkić izjavio je da račun kompanije Mobtel nije deblokiran i da ne vidi zbog čega bi se to dogodilo.

Ministar finansija je naveo da je do blokade računa došlo jer nije plaćen porez napominjući da se ceo taj proces nalazi u nadležnosti Poreske uprave, odnosno ministarstva finansija.

Istovremeno, Dinkić nije hteo da komentariše jučerašnje obećanje ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića dato radnicima Mobtela da će račun  te kompanije biti deblokiran i vraćen u legalne tokove: "Ne može bilo ko tražiti od ministarstva finansija da nekom poreskom obvezniku blokira ili deblokira račun. Mi smo ozbiljni ljudi. Potpuno je jasno da ministarstvo finansija ima ingerenciju nad poreskom upravom i ja ne znam kako je moguće uopšte da se pomisli čak da neko drugi donese odluku o deblokadi bilo kog poreskog obveznika mimo poreske uprave. Jednostavno, država je ozbiljna stvar, vlada takođe."

Potpredsednik Vlade Miroljub Labus negirao je da u Vladi postoji sukob oko Mobtela, a Mlađan Dinkić je, zamoljen za komentar Ilićevih izjava, rekao sledeće: "Nemam običaj da komentarišem izjave kolege iz vlade, tako da to neću učiniti ni ovom prilikom."

Dodajmo da je Miroljub Labus najavio da će na sutrašnjoj sednici Vlade biti razmotren izveštaj vladine Komisije za ispitivanje vlasništva u Mobtelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: