Vojska SCG na zajedničkoj vežbi

Izvor: Beta

Utorak, 22.06.2004.

23:22

Default images

Vojska SCG učestvovaće kao posmatrač u vojnoj vežbi koju zajednički organizuju Albanija, Italija i SAD.

Učešće Vojske SCG u ovoj zajedničkoj vežbi u Jadranskom moru dogovorili su u Tirani ministri odbrane SCG i Albanije Prvoslav Davinić i Pandeli Majko. Davinić je agenciji Beta rekao da će dve zemlje raditi na sporazumu o bilateralnoj vojnoj saradnji i najavio da će on biti potpisan vrlo brzo.

 Poseta ministra Davinića pokazuje da je "hladni rat Tirane i Beograda" okončan i da su dve zemlje počele novu eru u svojim odnosima, izjavio je albanski ministar Pandeli Majko. Na zajedničnoj konferenciji za novinare u Tirani, Majko je rekao da bi bolja saradnja oružanih snaga dve zemlje smanjila tenzije u regionu. Oba ministra su "diplomatski" odgovarali na pitanja o Kosovu, navodeći da odluka o budućem statusu pokrajine nije u njihovoj nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: