SNP PREDLOZILA ZORANA ZIZICA ZA JUGOSLOVENSKOG PREMIJERA

Izvor: B92

Subota, 21.10.2000.

16:29

Default images
Glavni odbor Socijalisticke narodne partije Crne Gore predlozio je potpredsednika stranke Zorana Zizica za mandatara nove jugoslovenske vlade. Na konferenciji za novinare posle sednice Glavnog odbora, potpredsednik SNP-a Predrag Bulatovic rekao je da ce Zizic" u SNP-u imati snaznu i jedinstvenu podrsku". "S moje strane, Zizic ce imati drugarski odnos i iskrenog saradnika", rekao je Bulatovic. Prema njegovim recima, Glavni odbor je zakljucio da je za SNP prioritetni cilj formiranje Savezne vlade radi ocuvanja SRJ i stabilizacije prilika u Crnoj Gori i Srbiji. Glavni odbor je, takodje, zaduzio Zizica da vodi politicke konsultacije oko sastava Savezne vlade. Predrag Bulatovic je ocenio da ce jedan od prvih Zizicevih zadataka, ukoliko dobije poverenje predsednika SRJ Vojislava Kostunice, biti da pozove sve politicke partije u Crnoj Gori i Srbiji na razgovore oko sastava nove vlade.

Bulatovic je rekao i da je Glavni odbor SNP-a odao priznanje dosadasnjem saveznom premijeru Momiru Bulatovicu i clanovima savezne vlade iz SNP-a za "uspesno obavljanje odgovornih funkcija u izuzetno slozenim uslovima njenog delovanja". Na pitanje kakva je dalja politicka sudbina lidera stranke Momira Bulatovica, Predrag Bulatovic je rekao da je on predsednik SNP-a i da ce imati "istaknuto mesto u daljem politickom zivotu Crne Gore i Jugoslavije". Potpredsednik SNP-a je naglasio da ta stranka nema nameru da prekine dugogodisnju koalicionu saradnju sa Socijalistickom partijom Srbije. Prema njegovim recima, na sednici Glavnog odbora nije bilo reci o raskidu starih ili stvaranju novih koalicija. "Nije nemoguce da se postigne dogovor da se SPS, ako nakon vanrednog kongresa napravi korenite promene i ako na parlamentarnim izborima ostvari dobar rezultat, ukljuci u saveznu vladu", rekao je Bulatovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: