KOSTUNICA U NEDELJU U SARAJEVU

Izvor: B92

Subota, 21.10.2000.

17:57

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica posetice u nedelju Sarajevo gde ce se sastati sa predsedavajucim Predsednistva Bosne i Hercegovine Zivkom Radisicem, potvrdjeno je agenciji Beta u kabinetima dvojice drzavnika.

Kratak susret bice odrzan na Sarajevskom aerodromu, nakon Kostunicine posete Trebinju povodom povratka mosti pesnika Jovana Ducica u njegov rodni grad, receno je Beti u kabinetu predsednika SRJ. Jos nije saopsteno da li ce sastanku prisustvovati i drugi clanovi predsednistva BiH.

Kostunica ce iz Trebinja u Sarajevo doci helikopterom Ujedinjenih nacija. Savetnik Zivka Radisica Zeljko Samardzija rekao je Beti da jugoslovenski predsednik nece imati nikakve sastanke van Sarajevskog aerodroma posto SRJ i BiH nemaju uspostavljene diplomatske odnose.

"Bice to prilika da se ucini prvi korak ka uspostavljanju diplomatskih odnosa i da se dogovore prve aktivnosti u tom pravcu", rekao je Samardzija. Nakon razgovora sa Radisicem, Kostunica bi specijalnim avionom UN iz Sarajeva trebalo da stigne u Podgoricu, na nastavak konsultacija o formiranju vlade SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: