SPRECITI MILOSEVICA DA SE KORISTI NOVCEM IZNETIM IZ SRJ

Izvor: B92

Subota, 21.10.2000.

15:55

Default images
Glavni tuzilac Haskog suda Karla del Ponte zatrazila je od svih zemalja UN-a, medjunarodnih organizacija i institucija pomoc u sto skorijem izrucenju Slobodana Milosevica i ostalih Srba osumnjicenih za ratne zlocine, opomenuvsi sve zemlje da treba da sprece Milosevica i njegove ljude da se koriste novcem iznetim iz SRJ, pise subotnja splitska "Slobodna Dalmacija". Del Ponte je pozvala predsednika SR Jugoslavije Vojislava Kostunicu da joj se sto pre javi, navodi splitski list podsecajuci da glavni haski tuzilac ovih dana licno obilazi zemlje za koje se sumnja da cuvaju Milosevicev novac. Portparol glavnog tuzioca Florens Hartman potvrdila je da se Del Ponte otputovala u Bugarsku, Rumuniju, Grcku i Kipar da bi ih upozorila na obaveze prema Haskom sudu i da bi zaustavila koriscenje tog novca, ali da ne zna sta se prilikom tih poseta konkretno dogovorila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: