ODBORNICI DOS U BLACU PODNELI OSTAVKE ZBOG KRSENJA STATUTA

Izvor: B92

Subota, 21.10.2000.

14:14

Default images
Svih 12 odbornika Demokratske opozicije Srbije i dva odbornika grupe gradjana u Skupstini opstine Blace u subotu su podneli ostavke u znak protesta zbog krsenja skupstinskog statuta i Zakona o lokalnoj samoupravi. U saopstenju DOS-a iz Blaca navodi se da je odbornicka grupa Socijalisticke partije Srbije i Jugoslovenske levice prekrsila izbornu proceduru time sto je dva puta predlozila istog kandidata za funkciju predsednika opstine. U prvom glasanju, kandidat SPS-a Perisa Pavlovic nije izabran za predsednika opstine, posto su protiv toga, pored odbornika DOS-a i odbornika grupe gradjana, bili i odbornici JUL-a. U ponovljenom glasanju, Pavlovic je ipak izabran, nakon sto su SPS i JUL postigli dogovor o tom pitanju. "Zapanjujucom iskljucivoscu i neodgovornoscu odbornika SPS-JUL, pre glasanja za predsednika Skupstine opstine, a po utvrdjivanju liste, svi odbornici DOS-a i vecina iz grupe gradjana su na ekstremno krsenje statuta odgovorili podnosenjem ostavki na odbornicke mandate, jer nisu pristali da snose rizik i odgovornost za posledice koje ce nastati usled blokade u funkcionisanju lokalne samouprave u Blacu", navodi se u saopstenju DOS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: