DJINDJIC: STO PRE FORMIRATI REPUBLICKU VLADU

Izvor: B92

Petak, 20.10.2000.

14:22

Default images
Jedan od lidera DOS-a Zoran Djindjic izjavio je da se toj grupaciji zuri da se sto pre formira prelazna republicka vlada kako bi ona pocela sa stabilizacijom prilika u zemlji, prenosi Beta. Djindjic je za "Politiku" rekao da je rec o tehnickoj vladi i da njeni clanovi nisu ministri, vec "krizni menadzeri" ciji je osnovni zadatak da pomoc iz inostranstva stigne i da se zatvore kanali u kojima se nenamenski gubi. Djindjic je dodao da nova vlada nece resiti probleme za deset dana, ali moze da iskoristi ponudjenu pomoc, i istakao da za dva meseca mozda ta ponuda vise nece da vazi, jer "Srbija vise nece biti najinteresantnija na svetu". Upitan da li su ga iz Socijalisticke partije Srbije informisali ko ce biti premijer, Djindjic je odgovorio da je DOS objasnio da nece uticati na odluku i izbor SPS-a, tako da oko tog imena nije bilo zvanicnih konsultacija izmedju te stranke i DOS-a. On je ponovio da je jedini uslov DOS-a da kandidat nije bio eksponiran u kampanji i da nije kompromitovana licnost.

Zoran Djindjic izjavio je da je sa visokim predstavnikom medjunarodne zajednice u BiH Volfgangom Petricem razgovarao o problemu sukcesije bivsih jugoslovenskih republika. "Lideri DOS-a su na danasnjem sastanku odlucili da odmah po konstituisanju jugoslovenske vlade pokrenu hitno resenje pitanja sukcesije i donosenje odgovarajucih odluka, sto je uslov za ulazak SRJ u Medjunarodni monetarni fond", rekao je Djindjic agenciji Beta. On je rekao da je DOS formirao komisiju koja ce predociti rukovodstvu te koalicije sve pojedinosti o problemu sukcesije. "To su vrata kroz koja moramo da prodjemo da bi isli dalje. Mi to pitanje moramo hitno da resimo ako zelimo u decembru da udjemo u MMF. U suprotnom odlozicemo nase clanstvo u toj organizaciji do juna, kada ce biti obavljen novi prijem clanica u tu medjunarodnu organizaciju", rekao je Djindjic. On je jos rekao da ce u cetvrtak u Beogradu biti odrzan sastanak DOS-a i predstavnika vladajuce crnogorske koalicije "Da zivimo bolje". Djindjic je rekao da ce u Beograd na taj sastanak doci crnogorski premijer Filip Vujanovic, predsednik parlamenta Svetozar Marovic i ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Soc. Na danasnjem sastanku DOS-a odluceno je i da bude formirana savezna komisija za ispitivanje neregularnosti na predsednickim izborima u SRJ. "Zelimo da ispitamo kako je doslo do manipulacija glasovima i ko je odgovoran za to", kazao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: