Exit poziva mlade da glasaju

Izvor: B92

Subota, 12.06.2004.

15:02

Default images

Udružnje “Exit” pozvalo je sve mlade ljude da u nedelju, 13. juna izađu na izbore i iskoriste svoje pravo glasa.

“Exit” smatra da mladi treba da se uključe i u politički život zemlje, da budu društveno aktivni i da svoju sudbinu ne prepuštaju drugima u ruke, već da o njoj sami odlučuju. “Samo na taj način možemo izbeći da nam se desi repriza mračnih, beznadežnih vremena iz protekle decenije, kada su stotine hiljada mladih napustili zemlju pod strahom od policijske represije, mobilizacija, inflacije”, saopštava ta nevladina organizacija.

“Sa idejom da izgradimo bolje društvo za sebe pokrenuli smo i prvi “Exit”, leta 2000. godine. Exit je naš način da od ove zemlje napravimo bolje mesto za šivot, da doprinesemo uspostavljanju civilizacijskih normi, da dovedemo Evropu i svet u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju i da tako doprinesemo stvaranju uslova da Srbija što pre dospe u Evropsku uniju” stoji u saopštenju.

“Exit” ocenjuje da je hapšenjem čelnika organizacije Dušana Kovačevića i Bojana Boškovića izvršen “najgrublji mogući udar na ‘Exit’”. “Zloupotrebom sudskog i policijskog postupka uhapšeni su čelni ljudi naše organizacije Dušan Kovačević i Bojan Bošković. Dušan i Bojan bili su politički nepodobni u protekloj deceniji, ali smo verovali da su ta vremena prošla. Pokazalo se da nisu i zato pozivamo mlade da iskoriste svoje pravo, izađu na izbore, preuzmu odgovornost u svoje ruke i sami odlučuju o sopstvenoj sudbini”, saopšteno je.

“Ako se ne izborimo za svoja prava niko nam ih neće dati. Danas je napadnut ‘Exit’, a već sutra će biti na redu neko drugi ko pokušava slobodno da radi i misli”, zaključuje se u sapštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: