Pokrenuta istraga protiv Mandića

Izvor: B92

Petak, 11.06.2004.

08:42

Default images

Istražni sudija je pokrenuo istragu protiv Damira Mandića, osumnjičenog za učešće u ubistvu direktora lista “Dan”.

Posle jednoiopočasovnog saslušanja Mandića, osumnjičenog za ubistvo direktora i glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića, istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović u četvrtak je doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv Mandića, na prethodni zahtev državnog tužioca.

Mandićev pravni zastupnik Željko Jočić u četvrtak uveče nije želeo da komentariše saslušanje svog klijenta, iako je ranije najavio da će se oglasiti pošto Tužilaštvo zatraži istragu.

Mandić je poslednjih dana pominjan kao jedan od učesnika u ubistvu Jovanovića, odnosno da se s još jednom, za sada neidentikovanom osobom, nalazio u automobilu “golf” kada je pucano na Jovanovića. Ponovnom saslušanju prisustvovala je i zamenik državnog tužioca Ljiljana Klikovac.

Iako je crnogorska štampa najavila da će u četvrtak u Podgoricu stići nalaz eksperata iz Visbadena, koji se veštačili sporan automobil i nađeno oružje, istražni sudija Radomir Ivanović kaže da nema preciznu informaciju kada nalazi stići.

U međuvremenu, veće podgoričkog Višeg suda odbilo je žalbu Mandićevih advokata na rešenje o određivanju pritvora uz obrazloženje da je žalba neosnovana s obzirom na težinu krivičnog dela za koje se Mandić tereti. S druge strane, Lidija Božović, advokat Jovanovićeve porodice, podnela je zahtev državnom tužiocu za otvaranje Jovanovićevog tajnog dosijea u Državnoj bezbednosti. Ona smatra da je taj dosije ključ za nalaženje Jovanovićevih ubica i nalogodavaca ubistva, za B92 javlja Srđan Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: