Odbačena Mandićeva žalba

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2004.

15:35

Default images
Sudsko veće podgoričkog Višeg suda odbacilo je žalbu branilaca Damira Mandića.

Odbačena je žalba osumnjičenog za umešanost u ubistvo urednika lista "Dan", Duška Jovanovića, na odluku o zadržavanju u pritvoru. Podgorički elektronski mediji preneli su da je veće ocenilo da je zahtev za puštanje Mandića neosnovan s obzirom na težinu krivičnog dela za koje se tereti.

Izvori bliski tužilaštvu naveli su da se u zahtevu za sprovođenje istrage navodi jedino ime Damira Mandića koji je sa nepoznatom osobom nabavio puške i potkape, iz Podgorice izveštava dopisnik B92 Srđan Janković. Na drugoj strani, advokat porodice ubijenog Jovanovića, Lidija Božović, podnela je zahtev državnom tužiocu za otvaranje Jovanovićevog tajnog dosijea u službi državne bezbednosti.

Prema pisanju dnevnika "Dan", Božović smatra da je tajni dosije SDB-a ključ pomoću kojeg će se doći do ubice Jovanovića i nalogodavaca atentata. "Podnela sam zahtev državnom tužiocu, a on mora isto uraditi prema Skupštini Crne Gore i MUP-u, odnosno SDB-u", kazala je Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: