Exit traži konkretnu pomoć

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2004.

15:32

Default images

Organizacija Exit je uputila javni apel premijeru i nadležnim državnim organima da pruže konkretnu podršku festivalu.

"Upućujemo javni apel svim nadležnim institucijama i ličnostima da jasno, na delu, potvrde da podržavaju Egzit i da Egzit mora da se desi. Festivalu je naneta neizmerna materijalna šteta tako da bez konkretne materijalne a ne samo deklarativne podrške, održavanje Festivala u predviđenom obimu može da dođe u pitanje", navodi se u apelu.

Apel je adresiran na predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu, predsednika Skupštine Srbije Predraga Markovića, nadležna ministarstva i institucije, političke stranke, predsedničke kandidate, demokratsku javnost i na "sve kojih se tiče".

U saopštenju se navodi da je"Egzit" do sada dobio i zvaničnu i finansijsku podršku Skupštine Vojvodine i Izvršnog odbora Skupštine Novog Sada, kao i zvanično mišljenje ministarstva kulture Srbije, koje je "Egzit" ocenilo kao kulturni događaj od prvorazrednog značaja. "Očekujemo od ministarstva finansija Srbije da ispuni obećanje i 'Egzit' rastereti poreskih dažbina. Zahtevamo od svih nadležnih da svoju verbalnu podršku pretvore u konkretnu pomoć. Jer samo tako moći će da dokažu da su protiv prljave političke kampanje", piše u saopštenju. Ocenjuje se da je dužnost svih nadležnih u zemlji da odbrane Egzit, jer će tako "odbraniti i ugled Srbije", pošto je Egzit najveći međunarodni festival te vrste u regionu jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: