“Ni DS ni DSS neće dobiti poene od nas

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2004.

22:12

Default images

Organizatori "Exita" rekli su na protestnom skupu da će festival biti održan "u inat svima koji su hteli da ga unište".

"Ni DS ni DSS neće dobiti političke poene od nas, jer niko od njih nije stao ovde sa nama da nas zaštiti od nepravde", rekao je predstavnik "Exita" Vladimir Ješić u sredu, pred nekoliko stotina okupljenih na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je "pokušaj da se 'Exit' uništi" zapravo "pokušaj da se uništi jedan od projekata pokrajinske Skupštine" i poručio da vojvođanska Skupština to neće dozvoliti.

Karikaturista Predrag Koraksić Koraks takođe je podržao "Exit" i poručio da će u listu "Danas" u četvrtak izaći karikatura, koja će sve reći o njegovom stavu o tom festivalu.

Dejan Udvar iz grupe "Ajzbrn" rekao je da nije mogao da veruje da njegov bend može da svira u čitavoj Evropi, a da ne može "u svojoj avliji".

Na protestnom skupu prikupljani su i potisi za peticiju podrške "Exitu", sa zahtevom za oslobađanje čelnih ljudi organizacije. Organizatori "Exita" najavili su da će protesti u Novom Sadu biti nastavljeni i sledećih dana i pozvali ostale gradove u Srbiji da im se priključe.

Okupljeni su nosili majice "Ne dam Egzit" i "Egzit-revolt", a na platou je postavljeno ozvučenje sa kojeg je puštana muzika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: