Jaka 80: Prijava protiv Maršićanina

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2004.

19:34

Default images

Makedonska kompanija "Jaka 80" podnela je u sredu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra privrede Dragana Maršićanina.

"Podneli smo krivičnu prijavu protiv Dragana Maršićanina, bivšeg ministra privrede, jer je u predizbornoj kampanji, na javnim mitinzima, izrekao niz neistina o postupku privatizacije ‘Jugoremedije’ i javno naredio Akcijskom fondu Srbije da poništi prodaju ove fabrike", rekao je Radovanović niškoj TV 5.

U izjavi za TV5 iz Niša, predsednički kandidat vladajuće koalicije Dragan Maršićanin rekao je da su ministarstvo privrede i on, dok je bio ministar, postupili u skladu sa zakonom i izvršili nadzor nad procesom privatizacije "Jugoremedije". "Na osnovu utvrđenih činjenica, Sudu je podnet predlog da se poništi ugovor sa novim vlasnikom Zrenjaninske fabrike, jer nezakonitost se mora sankcionisati", rekao je Maršićanin.

Kompanija "Jaka 80" podnela je krivične prijave i protiv direktora Akcijskog fonda Srbije Aleksandra Gračanca, bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Aleksandra Čupića, članova Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać i Ivana Lalića i još nekih osoba, čija imena nisu saopštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: