Koncert podrške organizatorima 'Exita'

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2004.

21:24

Default images

U Novom Sadu održan je rok-koncert u znak solidarnosti sa uhapšenim organizatorima muzičkog festivala "Exit ".

Kako za B92 javlja dopisnik Dragan Gmizić, poslednja grupa koja je nastupila u okviru koncerta, organizovanog u utorak u znak podrške dvojici privedenih ljudi iz organizacije ‘Exita’ je ‘Obojeni program’, a pre njih nastupali su uglavnom novosadski bendovi – ‘Amajlija’, ‘Love hunters’ i drugi. Na platou Spensa, ispred Okružnog suda u Novom Sadu, okupilo se između 500 i 600, uglavnom mlađih ljudi.

Paralelno sa koncertom, organizovano je i potpisivanje peticije za povlačenje odluke Okružnog suda, pa su svi posetioci koncerta imali priliku da potpišu peticiju za oslobađanje Dušana Kovačevića i Bojana Boškovića iz organizacije ‘Exita’, koji su privedeni u ponedeljak i kojima je određen jednomesečni pritvor.

Predsednik Upravnog odbora 'Exita' Miloš Ignjatović najavio je da festival ove godine neće biti održan ukoliko čelnici organizacije Kovačević i Bošković ne budu pušteni iz pritvora. "Festival je trenutno politički blokiran. Mi tehnički možemo da ga realizujemo, ali pritvaranje Dušana i Bojana nije napad na njih već napad na ceo festival", rekao je Ignjatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: