"Gde izlaziš u nedelju?"

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2004.

14:25

Default images

Predsednički kandidati nastavili su kampanju obilaskom Srbije, a neke NVO počele su promovisanje glasanja mladih.

Kandidat DS-a Boris Tadić posetio je Kanjižu, Sentu, Adu i Bačku Topolu, a u 18 sati održaće miting u Novom Sadu. U isto vreme, kandidat vladajuće koalicije Dragan Maršićanin drži miting u Užicu, a kandidat radikala Tomislav Nikolić u Pančevu. Kandidat grupe građana Bogoljub Karić održaće konvenciju u Nišu, takođe u 18 časova.

Nakon najava predsednika G17 plus Miroljuba Labusa da će ta partija napustiti Vladu Vojislava Koštunice ukoliko kandidat radikala pobedi na predsedničkim izborima, o tome se izjasnio i ministar finansija i potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić: "Sve više među građanima Srbije preovladava racionalno razmišljanje da Maršićanin jedini može da pobedi Nikolića u drugom krugu, tako da se pobeda Tome Nikoliće neće dogoditi. Demokratske snage će podržati Maršićanina u poslednjem času, racionalno razmišljajući o tome da on može da okupi daleko veću podršku u drugom krugu, nego što to može Tadić", rekao je Dinkić.

Pet dana pred izbore, nevladina organizacija Centar modernih veština promovisala je kampanju pod nazivom „Gde izlaziš u nedelju“. Prema rečima organizatora, cilj kampanje je da animira mladu populaciju da u što vrećem broju izađu na predstojeće predsedničke izbore. Aleksandra Galonja kaže da je njihov cilj da podstaknu mlade da shvate ozbiljnost situacije i značaj svakog glasa. "Naša je namera da kažemo da su to teme o kojima treba da se pitamo. Dakle, to se tiče nas samih. Tiče se naše mogućnosti da putujemo u inostranstvo, mogućnosti ukidanja viza, mogućnosti da se osamostalimo ili nađemo posao. Ono što je glavna ideja jeste da počnemo da preuzimamo odgovornost za sopstvene živote", rekla je Galonja.

Inače, poziv građanima da izađu na izbore uputio je i princ Aleksandar Karađorđević. Međutim, u saopštenju kancelarije Karađorđevića navodi se i da princ Aleksandar "ne odobrava da bilo ko koristi ime Karađorđevića ili titulu princa i princeze za navodne političke svrhe ili političke funkcije". Podsetimo, jedan od predsedničkih kandidata je i princeza Jelisaveta Karađorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: