Mandiću 30 dana pritvora

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2004.

10:17

Default images
Damiru Mandiću, osumnjičenom za ubistvo direktora lista  "Dan" Duška Jovanovića, određen je pritvor od 30 dana.

Mandića je u ponedeljak uveče saslušao istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović, na osnovu krivične prijave   podgoričkog Centra bezbednosti.

"U prijavi doslovno piše da je Mandić osumnjičen za teško ubistvo na štetu više lica, u pokušaju, putem  pomaganja", rekao je Ivanović za podgoričke “Vijesti”. On je rekao da niko osim Mandića nije obuhvaćen krivičnom prijavom. 

Mandić je uhapšen 2. juna i u ponedeljak predat istražnom sudiji, posle višednevnih saslušanja i protesta porodice i advokata.

Policija ima indicije da je ubistvo Jovanovića dugo planirano, a da su ubice danima uvežbavale scenario i redosled poteza,  uključujući pucanje iz oružja, rekao je "Vijestima" izvor blizak istrazi. Isti izvor tvrdi da je jedan od osumnjičenih navodno trebalo da zapali automobil  korišćen pri ubistvu, a da ga je u tome osujetila slučajna prolaznica.

Jovanović je ubijen 27. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: