Pritvor za dva čelnika “Exita”

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.06.2004.

12:44

Default images

Dvojici čelnih ljudi “Exita” u ponedeljak uveče određen je pritvor od 30 dana.

Predsedniku udruženja "Exit" Dušanu Kovačeviću i generalnom menadžeru "Exita" Bojanu Boškoviću određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i tako oštetili organizaciju za 12 miliona dinara.

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Zlata Rodić Knežević rekla je da je Kovačeviću (26) i Boškoviću (26) određen pritvor jer se sumnja da su organizovali prodaju ulaznica za "Exit 2003" i da pri tome nisu uplatili svu sumu od prodatih ulaznica na račun organizacije, već su napravili lažne izveštaje o broju prodatih karata i ostvarenim prihodima.

Pravni zastupnik "Egzita", novosadski advokat Vladimir Beljanski rekao je novinarima da je istražni sudija odlučila da odredi pritvor za okrivljene "zbog opasnosti da će uticati na svedoke". On je najavio žalbu na izricanje odluke o pritvoru.

Istražni sudija pustila je na slobodu Deanu (31) i Ivanu Gligorić (28), koje su osumnjičene da su pomagale Kovačeviću i Boškoviću u izvršenju krivičnog dela koje im se stavlja na teret.

Portparol "Egzita" Aleksandra Kolar kazala je da odluka o zadržavanju u pritvoru Kovačevića i Boškovića "pod veliki znak pitanja dovela održavanje ovogodišnjeg festivala", koji bi od 1. do 4. jula trebalo da se održi na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ona je najavila kampanju "Exiita" za oslobađanje Kovačevića i Boškovića, odbacila sve optužbe policije na račun ove organizacije i ocenila da je reč o "prljavoj političkoj kampanji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: