"SASTANAK LIDERA U SKOPLJU KRAJ IZOLACIJE SRJ"

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2000.

09:18

Default images
"Dejli Telegraf" pise u cetvrtak da ce se jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica iduce nedelje u Skoplju sastati s jos sedam balkanskih lidera na samitu koji ce oznaciti kraj regionalne izolacije Jugoslavije. To ce, kako prenosi Bi-Bi-Si, ujedno biti i prvi susret licem u lice jednog jugoslovenskog lidera sa sefovima drugih balkanskih zemalja nakon deset godina ratova. List podseca da se diplomate nadaju da ce nova vlast u Jugoslaviji dovesti do razdoblja mira i stabilnosti u regionu. Kostunica je vec napravio korak usmeren ka poboljsanju odnosa s Crnom Gorom, ocenjuje "Dejli telegraf" i navodi da su se, mada tokom razgovora s crnogorskim predsednikom Milom Djukanovicem nije postignut dogovor o buducnosti Federacije, oba lidera slozila da se mora pronaci mirno resenje. No, gospodina Kostunicu na sastanku Pakta za stabilnost Balkana, planiranom za 24. novembar, kada bi trebalo da se sastane sa sefom UNMIK Bernarom Kusnerom ocekuje tezi zadatak, buduci da je obecao da ce ucvrstiti suverenitet Srbije nad Pokrajinom, zakljucuje list, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: