Drašković kritikuje Dinkićevu odluku

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2004.

13:20

Default images

Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković kritikuje odluku srpskog ministra finansija Mlađana Dinkića da smanji budžet SMIP.

Drašković je u intervjuu časopisu "Kor diplomatik" rekao da je ministar Dinkić pre nekoliko dana doneo odluku da već smanjeni budžet SMIP-a smanji za još 10 odsto, "i da nam pošalje nekakvu internu preporuku da nas na taj način prisiljavaju da otpustimo još više od 50 ljudi iz Ministarstva", rekao je Drašković i poručio da nikoga neće otpustiti iz SMIP-a jer nema potrebe.

"Na jednoj strani se priča da diplomatija može i mora da dobije nekakve važne državne bitke, a na drugoj strani se ista ta diplomatija davi. Plate u našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima su mizerne, a ovde u samom Ministarstvu u zemlji više nego ponižavajuće", rekao je Drašković.

Šef diplomatije SCG optužio je Dinkića da ne želi da uskladi carinske stope sa Crnom Gorom kako bi SCG kao jedna država ušla u evropske integracije.

"Evropa od nas insistira da državna Zajednica SCG harmonizuje svoje odnose, da se uredi kao država, i da kao jedna država udemo u evropske integracije. A ovde imamo pre podne izjave mnogih gde su im usta puna Evrope, a posle podne izjave da ne samo neće da usklade carinske stope sa Crnom Gorom nego da će još veći raskorak u tim stopama da bude učinjen", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: