Na listi 15 predsedničkih kandidata

Izvor: B92

Subota, 29.05.2004.

10:06

Default images

Dve nedelje pre izbora za predsednika Srbije, Republička izborna komisija usvojila je listu od 15 kandidata.

Kandidati su poređani po azbučnom redu, odnosno po početnom slovu prezimena, saopšteno je iz Skupštine Srbije. Prva na listi je Ljiljana Aranđelović, dok je Dragan Maršićanin na 11.mestu. Pod rednim brojem 12 je Tomislav Nikolić, a poslednji, 15. na listi je kandidat DS Boris Tadić.

Članovi RIK dali su saglasnost da predstavnici OEBS prate izbore, i ujedno odbili prigovor grupe građana "Društvo sanjara o torti" kao neosnovan. U saopštenju se ne navodi o kakvom je prigovoru reč.

Kandidat vladajuće koalicije  za predsednika Srbije Dragan Maršićanin održao je u petak uveče miting u Leskovcu. Maršićanin je, pored ostalog, ocenio da “jedino on” na predstojećim predsedničkim izborima može da pobedi Tomislava Nikolića. “Zbog toga što znam šta je potrebno učiniti da bi se stvari u privredi popravile, da bi se u Srbiji bolje živelo, zbog toga što znam šta je potrebno da se učini, i da je to moguće učiniti, da bi narodu u Srbiji bilo bolje, da bi se živelo bolje”, rekao je Maršićanin.

U okviru predizborne kampanje, predsednički kandidat DS Boris Tadić održao je miting u Subotici. Tokom dana Tadić je boravio u Mađarskoj, gde se sastao sa ministrom za inostrane poslove Laslom Kovačem. “Govorili smo o Vojvodini kao autonomiji, kao regiji koja je budući potencijal našeg evropskog integrisanja. Podsećam vas da je EU ustvari nastala kroz saradnju regija. U tom smislu, poseban značaj imaju opštine, koje bi mogle da imaju samostalnu saradnju u domenu ekonomije ili kulturne razmene, kao posebno značajnog i čvrstog mosta naše buduće međunacionalne saradnje”, rekao je Tadić.

Predsednički kandidat SRS Tomislav Nikolić izjavio u Zaječaru da je "već obezbedio 50 odsto glasova za pobedu u prvom krugu". Nikolić je okupljenima obećao sigurnu pobedu na izborima, i izrazio očekivanje da će predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica da podnese ostavku "sutradan po pobedi" predsedničkog kandidata SRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: