ZAVRSENI RAZGOVORI KOSTUNICA - SPS

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

19:04

Default images
Predsednik Srbije i potpredsednik SPS Milan Milutinovic rekao je nakon konsultacija s jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunico, da se njegova stranka zalaze da mandatar treba da bude iz redova Socijalisticke narodne partije Crne Gore, kao i da nova Savezna vlada treba da bude formirana "sto pre". Kako javlja Beta, Milutinovih je posle sastanka u Palati Federacije kazao da su se predstavnici SPS u razgovoru a Kostunicom zalagali da "sve bude po Ustavu" i da mandatar bude iz Crne Gore, odnosno iz SNP. Odluku o ucescu SPS u Vladi stranka ce doneti "tek nakon sto nov mandatar iznese svoj program", rekao je Milutinovic. Na pitanje da li bi se SPS zadovoljio jednim mestom u Vladi, on je ponovio da ce se "SPS o svemu izjasnjavati tek posle utvrdjivanja mandatara Vlade" i kada on iznese svoj program. Milutinovic je dodao da se SPS zalaze za sto hitnije formiranje Vlade i da brzina formiranja Vlade zavisi od predsednika Vojislava Kostunice. Na pitanje da li je u SPS presudan uticaj Slobodana Milosevica, Milutinovic je kazao: "Ne, mi kolektivno u svim stvarima radimo, ne radi se o jednom pojedincu i jednom coveku ili predsedniku partije, nego se radi da se u SPS o svemu kolektivno odlucuje". On nije hteo da komentarise zahteve pojedinih osnivaca te stranke za smenom Milosevica sa stranacke funkcije. Upitan da li je moguce i raspisivanje vanrednih saveznih izbora, Milutinovic je rekao da to zavisi od mandatara, predsednika SRJ.

Generalni sekretar SPS Zoran Andjelkovic kratko je rekao da se njegova stranka zalaze za sto brze formiranje Vlade kao i da se mandat "sto pre da SNP".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: