ROGOZIN: MILOSEVIC VAZAN POLITICKI FAKTOR U SRJ

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

08:50

Default images
Predsednik Spoljnopolitickog komiteta ruske Dume Dmitrij Rogozin ocenio je kao neprihvatljive pokusaje da se bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic "istisne" iz Jugoslavije, odnosno da bude izrucen Haskom tribunalu za ratne zlocine, javlja Itar-Tas, prenosi Beta. "Smatramo da Milosevic treba da ostane kao vazan faktor savremene politike Jugoslavije, kao lider jedne od vecih politickih partija. Na tom mestu on ce doneti odredjeni doprinos drzavi", rekao je u utorak uvece novinarima u Atini Rogozin, koji u svojstvu sefa parlamentrane delegacije Rusije boravi u Grckoj.

Pokusaji da se Milosevic "satera u cosak" i preda Haskom tribunalu dovesce do "gradjanskog sukoba u Jugoslaviji", ocenio je Rogozin i dodao da rad tog suda treba da "u razumnom roku" da bude obustavljen. On je istakao da Jugoslaviji treba da budu ukinute sve sankcije - ekonomske i politicke, i one "personalnog karaktera", i izrazio zaljenje sto pitanje njihovog potpunog ukidanja neki krugovi na Zapadu koriste za vrsenje pritiska na Beograd i podrivanja autoriteta predsednika SRJ Vojislava Kostunice. Rogozin je obecao rusku pomoc pri neutralizovanju " spoljasnjeg pritiska na SRJ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: