MIHAJLOVIC U MUP, NUNS U MINISTARSTVU INFORMACIJA

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

21:28

Default images
Predsednik Nove Demokratije Dusan Mihajlovic prihvatio je da naredna dva meseca ucestvuje u rukovodjenju Ministarstvom unutrasnjih poslova Srbije, dok ce mesto DOS u Ministarstvu za informacije Srbije biti ponudjeno Nezavisnom udruzenju novinara Srbije, saznaje agencija Beta iz izvora u DOS. Lideri DOS poceli su u sredu uvece razgovore oko imenovanja predstavnika te koalicije u prelaznoj vladi Srbije. Nastavak razgovora zakazan je za cetvrtak u 10 sati. Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic rekao je novinarima da nece biti vecih problema oko raspodela mandata koje DOS ima u prelaznoj vladi Srbije. Na pitanje da li je vec veceras nesto dogovoreno, on je kazao da ne zeli da "preuranjeno" iznosi detalje sa sastanka, ali da ce se sutra "u paketu" razgovarati o konkretnim imenima predstavnika DOS u prelaznoj vladi. Komentarisuci prekid razgovora sa Socijalistickom narodnom partijom o formiranju nove jugoslovenske vlade, predsednik DS je naveo da ce DOS sacekati odgovor SNP "do kraja nedelje". Upitan da li su se lideri DOS izjasnjavali o kandidatima za predsednika Skupstine Vojvodine, funkciji koja je prethodnih dana bila predmet nesuglasica medju strankama zastupljenim u pokrajinskom parlamentu, Zarko Korac je rekao: "Mi u to necemo da se mesamo". "Postigli smo nacelan dogovor da Skupstina Vojvodine sama bira svoje organe", izjavio je predsednik SDU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: