DEL PONTE ZATRAZILA SASTANAK SA KOSTUNICOM

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

23:10

Default images
Glavni tuzilac Haskog suda Karla del Ponte je u sredu na sastanku Evroatlantskog saveta za partnerstvo, u sedistu NATO u Briselu, saopstila da je u Beograd uputila zvanican predlog za sastanak s predsednikom SRJ Vojislavnom Kostunicom, ali da odgovor za sada nije dobila. Ovo su rekli izvori NATO i ucesnici ovog zasedanja ambasadora clanica Atlantskog saveza i zemalja njihovih partnera. Sama Del Ponte nista nije zelela da izjavi novinarima o sadrzini sastanka, na kojem je predstavnik Rusije ponovio stav Moskve da "Haski sud ima politicku, a ne pravnu ulogu", dok su rad suda najvise podrzali SAD, Velika Britanija i Holandija, prenosi Beta. Izvori zasedanja su, medjutim, preneli i da je glavni tuzilac Haskog suda ocenila da "politicari od izrucenje Milosevica prave sutrasnji problem, dok je to za mene i Sud danasnji problem", sto znaci, kako je podvukla, da "predsednik Kostunica brzo mora odluciti da li ce saradjivati sa Haskim sudom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: