Krivokapić: Neodrživa SCG

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2004.

20:19

Default images

Predsednik crnogorskog parlamenta ponovio je uverenje o neodrživosti državne zajednice.

Ranku Krivokapiću, američki abasador u SCG, Majkl Polt, rekao je, međutim, da će SAD podržavati Srbiju i Crnu Goru "sve dok je iskazana volja naroda da živi u toj zajednici", ali će podržati i svako rešenje koje predstavlja slobodno izraženu volju građana Crne Gore.

U odvojenom razgovoru sa britanskim ambasadorom Dejvidom Gauenom, Krivokapić je ocenio i da je Crna Gora "učinila maksimalni ustupak" u harmonizaciji carinskih sistema sa Srbijom, kao i u "pružanju dobrih usluga" Srbiji. Zato, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, "nije uputno upućivati dalje zahteve za prilagođavanje" Crne Gore, jer to, prema njegovoj oceni, nisu evropski standardi.

Britanski ambasador rekao je da se "mora pronaći neko rešenje koje će omogućiti Crnoj Gori da sa jedne strane zaštiti svoje ekonomske interese, a s druge - Evropskoj komisiji da nastavi sa izradom studije o izvodljivosti" za pridruživanje Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: