NEMACKA: MILOSEVIC JESTE KRIMINALAC

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

16:36

Default images
Nemacka je potvrdila da ima informaciju o tome da Slobodan Milosevic ima u inostranstvu velike pare za koje se, medjutim, dosad nije moglo utvrditi gde su stvarno skrivene, javlja Rojters. Nemacka obavestajna sluzba jos u ponedeljak je izdala saopstenje da su Milosevic i njegovi trabanti kriminalci koji su u stranim zemljama sakrili vise od sto miliona nelegalno stecenih dolara. "Jos ne znamo gde je tacno smesten taj novac. Kad se ti racuni zaista pronadju, bice konfiskovani", rekao je danas u jednom intervjuu zamenik sefa nemacke diplomatije Ginter Plojger. I moskovska stampa posvecuje paznju i izvestaju nemacke obavestajne sluzbe o umesanosti bivseg predsednika Jugoslavije Slobodana Milosevica u organizovani kriminal.

"Izvestija" pise o izvestaju BND, koji su objavili nemacki mediji, i ocenjuje da "evropski, a posebno americki politicari mogu da ga iskoriste za dodatni pritisak na Kostunicu, koji ne zuri da isporuci 'eks-diktatora' Zapadu". U tekstu pod nazivom "Velika porodica Slobodana", "Vremja" se takodje, osvrce na izvestaj BND, i dodaje, da ce se Milosevicu "suditi ne zbog ratnih zlocina, vec zbog korupcije". "Izgleda da se Zapad konacno razuverio u perspektivu predaje Milosevica Haskom tribunalu, i pristupio aktivnom istrazivanju njegovih mafijaskih veza sa ciljem diskreditacije bivseg diktatora u ocima sunarodnika", ocenjuje "Vremja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: