I princeza u trci za predsednika

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2004.

12:45

Default images

U nedelju u ponoć ističe rok za predaju kandidatura za predsedničke izbore u Srbiji.

Jedan od poslednjih kadnidata koja je danas predala potpise gradjana koji je podržavaju je princeza Jelisaveta Karadjordjević. Nakon predaje kandidature princeza Jelisaveta je izjavila da, ako bude izabrana za predsednika Srbije, njen prioritet neće biti povratak monarhije. Onaj je navela i da još nije razmišljala kog će kandidata podržati u drugom krugu izbora, ukoliko ne bude izabrana za predsednika. “Za mene je to pravi povratak Karađorđevića u Srbiju i nadam se da ćemo svi zajedno da radimo za lepšu Srbiju i bolju budućnost. Ubedili su me da moram da prihvatim kandidaturu i na kraju sam prihvatila. Pitanje o povratku monarhije nije moj prvi korak. Prvi će korak biti da formiramo pravnu državu”.

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Dragan Maršićanin ocenio je u Gornjem Milanovcu da nije u interesu svih da se Srbija razmahne, odnosno da je nekima u interesu da Srbija ostane u stanju u kojem je bila pre tri godine. Maršićanin je prethodno posetio Prijepolje gde je upozorio da bi eventualna pobeda njegovih rivala vratila Srbiju u krizu. U svom obraćanju Maršićanin se osvrnuo i na period nakon pobede Demokratske opozicije Srbije 2000 godine: “I ona je ostavila svoje posledice, ona nije rešila probleme koje je bilo moguće rešiti i koji su nasleđeni 2000. godine. I eto nas opet na tom početku – da ostvarimo ono što je bilo moguće rešiti i 2000. godine. Onim što smo činili, onim što činimo i danas, garantujući da se nećemo menjati, ja kao predsedničku kandidat vladajuće koalicije tražim mandat od vas, kako bi se započeti posao završio”, rekao je Maršićanin.

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da Albanci na Kosovu "mogu da dobiju maksimalnu automomiju", ali da će Kosovo ostati u satavu Srbije. "Ako se ponovi 17. mart, ostaćemo bez Srba na Kosovu, a bez Srba ćemo izgubiti Kosovo. Neka NATO čuva albanske kuće, a Srbi će čuvati svoje kuće", rekao je Nikolić u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: