SRPSKA NACIONALNA SKUPSTINA PRIZNALA KOSTUNICU

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

19:25

Default images
Srpska nacionalna skupstina Kosovskog okruga nakon sastanka Izvrsnog odbora i zvanicno je priznala Vojislava Kostunicu za predsednika SRJ i najavila da ce se to "udruzenje gradjana ukljuciti u rad organa Unmika". U saopstenju izdatom nakon sastanka najavljeno je da ce celni ljudi SNS uskoro zatraziti prijem kod novog predsednika SRJ Vojislava Kostunice. U svom dosadasnjem radu, dodaje se u saopstenju, SNS se oslanjala na "aktuelnu srpsku i saveznu vlast i to ce ciniti i ubuduce, i iz tih razloga i zbog takvog opredeljnja cesto je smatrana produzenom rukom tih vlasti i postovecivana sa tim drzavnim organima". "Obzirom na poslednje zvanicne izjave Unmika i Kfora da Kosovo ne moze biti izdvojeno iz integriteta Srbije i SRJ, te da Albanci ne mogu da ocekuju nezavisnost ove pokrajine, stvoreni su osnovni preduslovi da se predstavnici ovog udruzenja aktivno ukljuce u ovaj proces", dodaje se u saopstenju. Prilikom razgovora sa sefom Unmika Bernarom Kusnerom "bice definisani i osnovni uslovi za ukljucenje predstavnika SNS-a u organe i kancelarije Unmika na Kosovu i Metohiji", kaze se na kraju saopstenja u kojem se to udruzenje po prvi put pominje kao "grupa gradjana", prenosi Beta.

Partija za demokratsko delovanje, koja okuplja Albance sa juga Srbije, u sredu je cestitala Vojislavu Kostunici pobedu na izborima za predsednika SRJ i ocenila da se njegovim stupanjem na celo drzave otvaraju perspektive za demokratski preobrazaj Srbije. U saopstenju PDD navodi se da je situacija u opstinama Bujanovac, Presevo i Medvedja i dalje vrlo napeta i da se to narocito oseca u demilitarizovanoj zoni uz administrativnu granicu sa Kosovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: