VLADIKA ARTEMIJE POZVAO KOSTUNICU DA OKUPI SRBE NA KOSOVU

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2000.

11:24

Default images
Predsednik Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije episkop Artemije pozvao je predsednika SRJ Vojislava Kostunicu da sa predstavnicima demokratske opozicije Srbije "sto pre organizuje sastanak svih relevantnih politickih snaga kosovsko-metohijskih Srba u cilju jasnog definisanja zajednicke strategije i interesa drzave Srbije i SRJ kao i gradjana koji zive na podrucju juzne srpske pokrajine", prenosi FoNet.

"Buduci da su na izborima porazene snage koje su unosile razdor i neslogu u nas narod i stvarale jos vecu konfrontaciju sa svetom, sada konacno mozemo da se dosledno i zajednicki posvetimo nasem prevashodnom cilju u opstanku i ostanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u okviru demokratske Srbije i SRJ", kaze se u pismu koje prenosi Informativna sluzba SNV KiM.

"Za ovu ideju su se nasa Crkva i SNV KiM, a pre njega Svesrpski crkveno-narodni Sabor KiM, dosledno zalagali ovih prethodnih godina", istakao je episkop Artemije. "Na zajednickom sastanku na kome bi pored Vas i predstavnika demokratske opozicije ucestvovali politicki predstavnici kosovsko-metohijskih Srba, Crkva i eksperti za pitanja Kosova i Metohije mogli bismo da pred celim svetom afirmisemo jednu ozbiljnu i odgovornu demokratsku alternativu u odnosu na dosadasnju politiku rezima i ekstremnu politiku vecine albanskih partija", pise episkop Artemije.

On konstatuje da bi se time stvorili realni uslovi da se uz razumnu i dostojanstvenu saradnju sa medjunarodnom zajednicom u okviru mandata Rezolucije 1244 efikasnije zastite interesi nase drzave i naroda na nacin kako to do sada nije cinjeno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: