Maršićanin: Brana povratku u prošlost

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2004.

23:34

Default images

Dragan Maršićanin izjavio je da ne bi bilo dilema kuda treba da ide Srbija da je u državi uspostavljena demokratija.

Ne bi bilo dilema da je prognana korupcija i rešeni nacionalni i državni problemi, rekao je kandidat vladajuće koalicije na mitingu u Čačku. "Oni koji su došli na vlast, posle 'one vlasti' nisu hteli, ni umeli da vlast vrše demokratski, pošteno i u korist naroda," rekao je Maršićanin na mitingu koji je održan na centralnom čačanskom trgu.

On je još ocenio da je vladajuća koalicija, čiji je on kandidat, "koalicija demokratske Srbije", koja će "staviti branu za povratak Srbije u prošlost", koja donosi zakone, rešava probleme u privredi, "misli o svom narodu i radi za njega".

Na mitingu su pored Maršićanina govorili i srpski premijer i lider DSS Vojislav Koštunica, potredsednik vlade i lider G17 Plus Miroljub Labus i ministri za kapitalne investicije i rad i zapošljavanje Velimir Ilić (Nova Srbija) i Slobodan Lalović (SDP), kao i lider NDS Slobodan Vuksanović i predsednik političkog saveta SPO Vlajko Senić.

Koštunica je ocenio da je sadašnja vlada za tri meseca učinila "više nego što je prethodna učinila za tri godine". On je naveo da se u Srbiji "živi bolje, drugačije i spokojnije" i istakao da će država koju su, kako je rekao, mnogi pokušali da rasture, biti cela, i sa Crnom Gorom, i sa Kosovom i Metohijom. "Stvorili smo institucije, skupštinu u kojoj se normalno odlučuje, vladu koja je podredjena skupštini, a ne obrnuto", rekao je Koštunica.

Labus je ocenio da je rast društvenog proizvoda u ovoj godini dvostruko veći nego u prošloj i da je industrijska proizvodnja veća za 11 odsto u prvom kvartalu ove godine nego u istom periodu u prošloj godini. On je dodao da su ta povećanja "rezultati mera koje je vlada preduzela".

Miting je započeo i završen nastupom trubača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: