Saopštavanje istine nije prljavo

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2004.

09:31

Default images

Utvrđivanje istine oko navoda objavljenih u saopštenju DSS posao je policije, tužilaštva i sudova, kaže Dragan Maršićanin.

Na novinarsko pitanje kakvim podacima raspolaže DSS, s obzirom da je njegov izborni štab saopštio da će, ukoliko Zoran Živković i Boris Tadić ne odgovore ko je ubio Đinđića, to učiniti “oni”, Maršićanin je odgovorio: "Nije rečeno ni ja ni DSS nego mi, a mi smo na vlasti i vlast će to učiniti."

Na pitanje u kom roku će vlast to učiniti, Maršićanin kaže da novinarka može biti nezadovoljna njegovim odgovorom, ali da on ne može odgovarati na način koji njoj odgovara. On je rekao da se u saošpštenju DSS citira ono što su novinari saznali iz drugih izvora i već objavili u sredstvima informisanja. "Stranke ovim pitanjima ne treba da se bave, ponajmanje ja kao predsednički kandidat", kaže on.

Na opasku novinarke da se stranka gospodina Maršićanina bavi tim pitanjima, on je rekao da veruje da njoj ne odgovara njegov odgovor. " Ja verujem da vi želite da ja budem tužilac, da ja vodim istragu. Možda vi to očekujete od mene, ali to je nešto što je iza nas", kaže on. Na pitanje da li Maršićanin zna odgovor na pitanje ko je ubio premijera Zorana Đinđića, predsednički kandidat DSS rekao je da je stvar jasno objasnio. "Ja se time ne bavim i tu je za mene tačka. Ako vama to ne odgovara, vi stavite tri tačke", rekao je on.

Maršićanin je odbacio optužbe da njegov izborni štab vodi prljavu predizbornu kampanju, rekavši da saopštavanje istine ne može da bude prljavo. On je ponovio apel, kako je rekao, “jednom od kandidata, koji je upao u zamku kriminala, da iz nje izađe”.

Sa druge strane, kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da neće tužiti Maršićanina za klevetu, kao i da će u drugom krugu, ukoliko sam u njega ne udje, podržati Maršićanina, jer je, kako je rekao, “i takav Maršićanin bolji od Tomislava Nikolića”.

Sudija portparol Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, Maja Kovačević, izjavila je da Specijalni sud neće reagovati na saopštenja. „Sud se bavi isključivo optužnicom i dokazima koji se izvode na javnom suđenju“, kaže za B92 Maja Kovačević. "Što se tiče tužilaštva, smatramo da svako ko ima neke konkretne podatke, treba to da zvanično prijave i tužilaštvo reaguje, ako je informacija nečim potkrepljena", dodala je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: