Maršićanin: Muški odgovor

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2004.

08:32

Default images

Maršićanin optužio B92 za kampanju protiv njega, DSS hoće da govori samo o terenskim aktivnostima kandidata.

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Dragan Maršićanin izjavio je u utorak u Kikindi da je saopštenje njegovog izbornog štaba, kojim se funkcioneri bivše Vlade i Demokratske stranke optužuju da su saučesnici u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, jedini moguć odgovor.

“To je jedini moguć odgovor na kampanju koju su počeli oni koji u tragediji jedne porodice i zločinu pronalaze razloge za zabrinutost ili potrebu da te probleme umešaju u izbornu kampanju. Od dana hapšenja Milorada Ulemeka jedna televizija, B92, direktno je uključena u kampanju protiv kandidata naše koalicije. To kažem potpuno otvoreno. Ona je otvorila ekran za sve one koji su na teret DSS i njenih funkcionera stavljali umešanost u zločin. To ne možete beskonačno tolerisati. U jednom momentu, kada su manipulacije tom tragedijom dostigle takve razmere da se više nije moglo i smelo podnositi, upućen je jasan, muški odgovor”, rekao je Maršićanin.

S druge strane, iako je bilo najavljeno da će šef Izbornog štaba vladajuće koalicije Dejan Mihajlov na konferenciji za novinare u utorak objasniti u ponedeljak iznete optužbe, on se na toj konferenciji nije ni pojavio. DSS je održao samo još jednu konferenciju za štampu na kojoj su novinari ostali bez traženih odgovora na brojna pitanja. U ime DSS na novinarska pitanja u utorak nije želeo da odgovara Mihajlovljev stranački kolega Rade Obradović, koji je rekao da je konferencija za novinare tematska i da na njoj može biti reči samo o terenskim aktivnostima učesnika u kampanji. Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje da li DSS ima informacije o tome ko je ubio Đinđića, Obradović je rekao da svi koji imaju nešto da kažu to treba da kažu institucijama. “To je obaveza po svim zakonima. Svi oni koji imaju bilo kakve informacije vezane za bilo koje delo obavezni su pred zakonom da to kažu tamo gde se te stvari rade", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: