Novi ambasador SAD stigao u Beograd

Izvor: Beta

Utorak, 18.05.2004.

14:19

Default images

Novi američki ambasador u SCG Majkl Polt stigao je u Beograd.

On je izjavio da će njegov glavni prioritet biti podrška ekonomskom razvoju SCG, ali i naporima njenih vlasti da ispune svoje međunarodne obaveze, uključujući i privođenje pravdi osumnjičenih za ratne zločine. "Došao sam u Beograd da gradim nove odnose između naših zemalja - odnose za budućnost", rekao je Polt novinarima na beogradskom aerodromu.

Polt je podsetio da "od istorijskih događaja u oktobru 2000" njegova zemlja snažno podržava naprore SCG da sprovede reforme i da se u potpunosti integriše u evroatlantsku zajednicu i njene institucije. "Moji napori i napori ambasade SAD nastaviće se u tom pravcu", rekao je Polt. Naglasio je da će jedan od njegovih glavnih priroiteta biti "da se usredsredi na napore koji će pomoći građanima SCG da poboljšaju svoj standard i da ubrzaju razvoj žive i konkurentne privrede u zemlji".

"Trudiću se da privučem američke investitcije i da razvijam trgovinske odnose, što će ne samo približiti dve zemlje već i doneti nova radna mesta i ekonomski napredak, kako narodu SCG tako i SAD", kazao je.
"Samo ako se izmirimo sa prošlošću možemo odlučno zajedno krenuti u budućnost", kazao je Polt i dodao da je spreman da podrži napore vlasti SCG ka "punom poštovanju medjunarodnih oabveza uključujući i privodjenje pravdi osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti". "Uveren sam da zatvaranje bolne prošlosti na taj način vodi u budućnost punu obećanja i mogućnosti", dodao je Polt koji je obraćanje novinarima na aerodromu u Beogradu počeo i završio na srpskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: